Inför travsäsongen 2021 – fem lopp att hålla ögonen på | Gratis travtips | SvenskaTrav

Övriga sidor

Inför travsäsongen 2021 – fem lopp att hålla ögonen på

Vi närmar oss slutet av år 2020 och går strax in i ett nytt år på tävlingsbanorna. Nedan går vi igenom fem av de största travtävlingarna och arrangemangen inför 2021. Det är onekligen ett spännande travår som vi har framför oss.


Bild: Unsplash

V75 Champions på Åby

V75 Champions 2021 går av stapeln på Åby travbana redan den 13 februari. Loppet är ATG:s sätt att hylla de kuskar som presterat bäst under året som varit och är mycket prestigefyllt. En vinst anses vara mycket eftertraktad vid denna tävling.

Upplägget ser ut som följande: de 15 mest framgångsrika kuskarna på V75 under 2020 tävlar mot varandra i en kuskmatch, där de i sex lopp kör mot varandra. Den kusk som får flest poäng krönas till vinnare av V75 Champions. 

H.K.H Prins Daniels lopp

H.K.H Prins Daniels lopp äger detta år rum den 22 maj. Som vanligt körs tävlingen på prinsens hemort, nämligen Gävle, på Gävletravet. Här ska några av landets främsta kuskar tävla om prissumman på 500 000 kronor. Loppen ingår i V75 och är ett så kallat grupp 2-lopp, och körs över en distans på 1609 meter.

Förra året var den Örjan Kihlström med raketen Sorbet som tog hem vinsten. Tidigare år har stora namn som Kenneth Haugstad och Stefan Melander korats till vinnare. 

Elitloppet på Solvalla


Bild: Unsplash

Elitloppet är ett årligt arrangemang som körs på Solvalla i Stockholm. Travtävlingen är i år schemalagd till den 30 maj. Hit kommer travintresserade från hela norden för att ta del av spänningen och mingla med andra travintresserade.

Engagemanget kring Elitloppet är stort, där många travfantaster även väljer att spela på loppen. Spelsajter tillhandahåller odds på sporter som både fotboll och trav, där spelare kan spela på utfallet i respektive match eller lopp. Ecurie D har enligt vissa nu odds på 3.50 att vinna, följt av Face Time Bourbon med 7.00. Elitloppet är mycket populärt när det handlar om betting på trav och har en historia inom spel.

Axevallalöpning sedan 1956

Axevallalöpning går av stapel mitt i högsommaren, den 24 juli. Inte helt otippat äger travtävlingen rum just på Axevalla travbana, som ligger belägen utanför Skara. Loppet har en gedigen historia och har körts sedan 1956. Distansen är på 2640 meter och loppet körs med autostart.

Första pris är 200 000 kronor. Regerande mästare är för närvarande Milligan's School som under 2020 travade hem vinsten under kusken Ulf Eriksson.

Svenskt Travderby – ett lopp av högsta internationella klass

Den 9 september är det dags för finalen i Svenskt Travderby i Jägersro, Malmö. Detta årliga lopp är ett grupp 1-lopp, vilket betyder högsta internationella klass. Spänningen kring finalen är stor, där några av världens bästa travhästar och kuskar möts.

Det första Svenskt Travderby kördes år 1928 och har sedan dess varit ett av Sveriges största arrangemang. Den kusk som vinner, samt hästens ägare, tränare och uppfödare, får en gul derbykavaj i vinnarcirkeln enligt tradition. I år ska fjolårets segrare Robert Bergh och travhästen Hail Mary försvara sin titel i Svenskt Travderby 2021.

Det är mycket som väntar på oss under travåret 2021. Det blir spännande att följa loppen efter årsskiftet.

16 dec 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)