Travbanor i Sverige | Gratis travtips | SvenskaTrav

Övriga sidor

Travbanor i Sverige

Travbanor i Sverige

Här får ni information om alla Sveriges travbanors längd, bredd och hur långt upplopp varje bana har. Här finns även länkar till banornas hemsidor och direktlänkar till deras travtips, samt grafik om vädret under tävlingsdagen.

Travbanors längd

I Sverige finns det 33 travbanor där de flesta har en banlängd på 1000 meter. De som skiljer sig är 800 metersbanorna Arvika travbana, Hotingtravet, Karlshamnstravet, Ovikens travbana och Åmålstravet. Tingsrydtravet är den enda milebanan, 1609 meter lång.

Upploppets längd

Upploppen skiljer sig på de flesta travbanor. Det kortaste upploppet har Åmålstravet vilket är endast 105 meter långt, dock är det en 800 metersbana. Den 1000 metersbana med kortast upplopp är Hagmyrens 161 meter. Längst upplopp av alla travbanor har Axevalla som är 227 meter.

Open stretch

I Sverige finns det två banor med open stretch. Vilket betyder att det finns extra spår invändigt på upploppet, och att ekipaget bakom ledande häst kan få chansen att gå förbi på insidan. Skelleftetravet har ett extra spår, och Åbytravet har två extra spår.

Svenska travbanor


Källa: AB Trav och Galopp

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)