V75 Tips Solvalla Lördag 28 maj

SOLVALLA TRAVBANA
OBS! Ny starttid: På lördag 28 maj startar V75 kl 15.15
Avd 1:
9 Windy Ways Kan bättre än senast. Läge o kusk passar bra. Litet fält att runda och borde vara bra chans. 3 Moving On är en mycket bra häst som mött kanonhästar i Frankrike. Ingen kanonrad i programmet men fint läge och kanske kan få ta över ledningen? Räknas om den får bestämma. 2 Roses Glory Gör topplopp och har perfekt läge här. Möjligt att Veijo släpper ledningen även om det är ett kort lopp. Om den skulle behålla ledningen och få sitta i fred kan den bli farlig.
Avd 2:
2 Talassio Med Örjan har läge och form. Bra chans om Örjan tar hand om ledningen! 7 Wasa Warrior Verkar vara en tuffing från vårt Östra grannland. Mycket snack om den för dagen... Inte borta trots spåret. 3 Target Kronos Ska Adrian ladda med från start. Lyckas han ta ledningen utan att det blir tok-tempo så kan det hålla hela vägen. 9 Frankie Brodde och 10 Say That Again är outsiders som gynnas om det blir tempo där framme.
Avd 3:
Se Spiken
Avd 4:
11 Le Miracle Verkar vara av rätt sort. Har gått mycket bra i de senaste starterna. Läge och Klass II final avskräcker från att spika. 2 Eldrick Boko Gjorde det bra senast och når de spets är mycket vunnet. 3 Well Done La Marc Står utanför en startsnabb pålle och kanske hamnar på vingel? Med rätt lopp är den med där framme. 4 Copimade Kommer från ett formstall DeLuxe! Mycket fin senast och kan vinna även denna gång. 9 Calle Laday En outsider med form och bra smygläge.
Avd 5:
6 Basic Har form och perfekt läge för ledningen. Med den kusken bakom så kan det hålla väldigt länge. 7 Angel Rain Är ett fint sto som Bergh har förhoppningar på. Vill helst till ledningen men går även bakifrån. Lyckas Bergh ta hand om täten är det hästen att slå. 1 Takeaway Kanonläge med "Smyg"-Örjan. Med lucka är de med i segerstriden. 15 Jetset Kan en hel del. Får dock många att runda här men skulle det bli tempo kan den spurta ganska bra. Öppet lopp bakom dessa...
Avd 6:
3 Fossens Bonus Har kanonform och ett mycket fint läge. Visat att den kan vinna oavsett position. 6 Heartbreaker V.S. Hovarna skulle sparas till denna start men gjorde ändå ett bra lopp senast. Hyfsat läge och BF denna gång. 5 King Sir Kir Kan väldigt mycket och gör topplopp varje gång. Bra läge här och kanske dags att ta årets första vinst.
Avd 7:
5 Usain Henna En 6-procentare som kommer maxas i utrustningen till denna start. Känns som att den kan få överta ledningen i ett tidigt skede och där kan den bli väldigt svårslagen. Möter dock flera kanoner! 11 Sauveur Är på väg in i eliten och klarar de flesta distanser. Toppform! 13 Mellby Viking Är ett muskelpaket som bara går över dessa distanser. Kan dundra på i spåren och ta ner alla över ett långt upplopp. Avgjorde på ett enkelt sätt senast. 14 Bird Parker Fransman som har mött elithästar och trivs även den över denna distans. Kusken är ett orosmoment, både för kuskar och spelare... 12 Alfas Da Vinci Se Luringen

Spiken & Luringen

Dagens Spik blir 10 Al's Winnermede i avdelning 3.

En bra häst i grunden och gjorde ett fint lopp senast när den avslutde i 08-tempo sista varvet. BF runt även denna gång plus att Jorma hoppar upp i vagnen, vilket innebär minst 50m bättre än senast! Ekipaget trivs tillsammans och med förmodat tufft tempo i loppet så hoppas jag att den sveper dom på upploppet!

 

Dagens Luring blir 12 Alfas Da Vinci i avdelning 7.

Är lite "bortglömd" denna gång i förhandssnacket. En urstark pålle som gått lite sämre i de senaste starterna pga infektion. Lövgren tror dock på bra prestation här och man vet ju vad den kan. I rätt form och med de rätta ryggarna kan den sitta där. Just nu streckad på 4%.

 

26 maj 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)