V75 Tips Romme söndag 20 april

  Avd 1:
Se spiken
  Avd 2:
8 Venkatesh är ett ämne från stall Hultman, men ett klass II lopp från detta spår kan ställa till det. På kapacitet är det en möjlig spik ändå? På det lilla systemet tar jag även med 1 Chippen Ås som har ett bra läge och form, om Per skulle lyckas försvara ledningen kan det vara vinnaren. Bakom dessa är det ganska öppet. 
  Avd 3:
Gulddivisionen och "Sista Chansen" att kvala in till Olympiatravets final. Nu när Nahar har strukits borde det stå mellan de två kanonerna 7 Digital Ink och 8 On Track Piraten. De har inga bra lägen precis, men den som är först framme får förmodligen överta ledningen? Jag tror loppet är stängt på dessa två. Outsiders är 2 Traveling Man från ledningen/rygg ledaren och 5 Bagley om den får perfekt lopp.
  Avd 4:
10 Månprinsen A.M. kördes fast i sin årsdebut och trots kusken så ska detta vara en toppchans över den långa distansen. Om Gunnar kör i tid så ska det vara mycket bra chans här! Bra motstånd finns dock i 1 Hibogubben och 12 Stamping, men de är främst platsbud bakom Månprinsen.
  Avd 5:
Ett stolopp med spårtrappa. På det stora systemet tar jag alla, men det är möjligt man klarar sig med de sex streck jag har på den lilla lappen. Ledningen i dessa lopp kan vara mycket värt. Kan 1 Qvintette hålla den och i såfall orkar hon stå emot hela vägen? Om Robert väljer att ladda med 7 Hankypanky Pagan och lyckas ta sig till täten kan hon vara vinnaren. 8 Blended Bellouet är ett tufft sto som tål att gå i spåren, hon ska passas trots läget. Se upp med min luring 14 Xena Brick! Storskräll är tvåprocentaren 13 Estrella Dorada, hon var mycket bra i flera starter förra året.
  Avd 6:
Silverdivisionen över kort distans och autostart. Här kan det gå undan i täten, såvida inte Bergh får bestämma? 2 Prey Frontline (46%) är bra men lite för stor favorit här. Har dock kapacitet, läge och kusk, men jag tycker ändå den ska garderas. 3 Uranus de Tyrole (7%) är startsnabb och springer säker en 11-tid från ledningen. 9 Utility Bus (11%) med Björn Goop i sulkyn har ett fint smygläge, kan få loppet i draget.4 Rico Follo (3%) är bortglömd, har ett fint läge och kan mycket, Ingves som kusk är ingen större försämring. 12 Queasy (15%) har sämsta läget, men verkar ha en strålande form och med Örjan i jollen kan den komma med en rykande finish ute i banan på upploppet. Ska räknas trots läget. Det är ofta positiva kommentarer från både tränaren och kusken kring 8 Vendi, kapacitet har hon men läget...
  Avd 7:
1 Asterix Hornline har enligt Peter det sämsta spåret den kan ha, men med den kapaciteten den har och formen måste den med. Skulle dock inte förvåna om den behåller ledningen? 6 Reckless tippas på läget och kusken, kan bli att Björn kör till ledningen och blir då svårslagen. Från bakspår finns 12 Västerbo Fantast som har bra form och kan vinna om det blir lite tempo där framme.

3 B.B.S.Sugarlight i avdelning 1.

Kanonform och perfekt läge. Peter ska kunna ta hem detta med tanke på att både han och ägaren är sugna på Elitloppet!? Förhoppningsvis avstår dom om det kommer en inbjudan, men som sagt, bra chans här.

14 Xena Brick i avdelning 5.

Har bra kapacitet och har gjort två starter i år mot tufft motstånd. Ska räknas trots spåret och om normal form infunnit sig. Just nu endast streckad på 6%.

 

19 apr 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)