Hästarna galopperar vidare in i hösten | Gratis travtips | SvenskaTrav

Övriga sidor

Hästarna galopperar vidare in i hösten

Sommaren är över men för oss betyder det ingenting annat än att travsäsongen fortsätter vidare som vanligt. Med hösten på intåg så är vi laddade för en hel massa spänning och väntar oss nya rekord från både kuskar och från några lovande hästar. Det finns nya lopp att sätta tänderna i nästan varje dag på alla 33 banor vi har runt om i landet.

Hittills i år har sporten följt den tidigare trenden och vuxit än mer i popularitet, och det skulle överraska oinvigda att höra vilken omsättning det verkligen handlar om, det är inte för inte som man säger att hästsport är åtminstone en av Sveriges top 3 största sporter. Detta visar sig inte minst i att det äntligen är möjligt att spela på travet hos fler än en operatör. Aktörer såsom bet365 är nu med i spelet och erbjuder odds tips och allt annat som man kan behöva för att komma igång. Håll ett öga på sporten och logga in när hästen du har ögonen på tävlar samt för att läsa nyheter om sporten.

Några nyheter för denna höst är att den sedan länge favorittippade hästen Very Kronos äntligen hittat formen och visat oss att vår förväntan på hans potential var helt rätt placerad när han både tog hem Svenskt Mästerskap och i samma vända lyckades att slå ett nytt världsrekord. Han har länge haft höga förväntningar på sig som han tidigare haft problem att nå upp till på grund av enstaka diskvalifikationer på grund av galoppsteg, och generellt inte lyckats prestera. Kraften och styrkan finns där och han är en varmblodshingst av högsta klass så vi väntar oss ingenting annat än en riktig raket.

Tillsammans med sin kusk Erik Adielsson har de svetsats samman till ett riktigt team som vet exakt hur långt de kan gå och vi ser fram emot att se hur det kommer att löna sig under hösten, vintern och längre fram under de kommande åren när han mognat in i sin roll. Utöver loppet med Very Kronos tog Adielsson även hem en till vinst samma dag när han vann med sin andra häst Coin Perdu som även den tränas av Svante Båth och de två tillsammans är två av travsportens hetaste hästar just nu. Man kan säga att han hade en drömhelg nere i Åby med sina dubbla vinster.

Erik Adielsson ligger rätt bra till i kuskligan men jagar ännu legenderna Björn Goop och ledaren Örjan Kihlström. Någon som varit lite av en publikfavorit på sina håll i Sverige, och allra helst i norra Sverige, är Mats E Djuse som tidigare haft lite svårt med formen men som nu sist tog hem championatet på sin hemmabana Hagmyren.

Toppen i ligan är rätt stabil men strax under det är det väldigt föränderligt och väldigt mycket kan ske under säsongens sista månader, så vi räknar med mycket spänning och glädje.

23 okt 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)